Jamie vlamt op NK senioren

20 oktober 2012

Het NK judo voor senioren in Rotterdam heeft voor Jamie Raijmakers goed uitgepakt. Na zich samen met broer Vince via een 1e plaats op het Districtskampioenschap geplaatst te hebben voor het Nationaal Kwalificatie Toernooi, behaalde hij daar de 3e plaats. Hierdoor mocht hij als junior aantreden op het NK waar de beste 8 van elk gewicht mogen strijden voor het hoogst haalbare op nationaal niveau.

De eerste partij stond hij tegenover Wessel van der Ploeg. Deze partij ging gelijk op maar in de golden score was Jamie de sterkste en won op beslissing. In de halve finale was de tegenstander Yannick Claproth. Al in de eerste minuut volgde Jamie met een prachtige ippon-seoi-nage op een uchi-mata van Claproth. De scheidsrechter gaf wazari, helaas bleek de actie net buiten de mat ingezet te zijn. De score gold daarom niet. Net voor tijd scoorde Jamie yuko met een snelle yoko-guruma. Mikos Salminen, vóór de zomer nog genomineerd voor deelname aan de Olympische Spelen en kampioen van Nederland 2011, werd de tegenstander in de finale. Jamie gaf prima partij. De ervaren Mikos maakte een fraaie wazari, waarna de scheidsrechter een door Jamie gemaakte yuko terugdraaide. Jamie moest risico nemen waardoor Mikos nog een wazari kon scoren.

Na een 1e plaats op het NK junioren, een zware schouderblessure en een goede 9e plaats op de Europacup junioren in Berlijn, stond Jamie zeer tevreden voor een verdiende 2e prijs op het ereschavot. Trainers Ben Rietdijk en Bas Meerveld en coach Rob waren zeer tevreden met dit resultaat.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie