Vince Raijmakers 3e op NK judo

7 april 2012

Door een 1e plaats in de klasse tot 60 kg tot 17 jaar op het districtskampioenschap van Noord-Holland had judoka Vince Raijmakers zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in Tilburg op 7 april.

De eerste ronde was hij vrij geloot. In de 2e ronde stond hij tegenover de onbekende Van der Stok uit Zuid-Holland. Alhoewel hij de partij goed onder controle had, liep hij toch tegen een yuko aan. De tegenstander gaf deze voorsprong niet meer af, dus kwam Vince in de herkansing. Met een mooie ippon-seoi-nage besliste hij de partij tegen Veld uit Noord-Nederland. In de volgende ronde wist Smink uit Midden-Nederland niet te scoren. Vince wel, hij maakte yuko en kwam in de strijd om de 3e plaats tegen Schipper van Kenamyu te staan. Na enkele minuten scoorde hij wazari met een fraaie kata-guruma. Vince hield vol en kwam op het podium om zijn 3e prijs te ontvangen.

In de 4 meetmomenten van de afgelopen maanden heeft Vince telkens punten behaald voor de ranking voor uitzending naar het EK. Hij gaat nu het internationale traject in, te beginnen met uitzending naar de Worldcup -17 in Teplice, Tjechiƫ over 2 weken.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie