Verslag Lian Post op toernooi in Alkmaar

Verslag van de deelname van Lian op het witte en gele bandentoernooi in Alkmaar door René Post:

De eerste echte wedstrijddag voor Lian, ze was vooraf eigenlijk niet zenuwachtig. Maar aan het begin, bij de groepspresentatie en de uitleg wel weer ‘verlegen’. Allemaal jongens, in haar poultje (4 tegenstanders) zat maar 1 meisje. Die won overigens wel alle wedstrijden en werd aan het einde van de ochtend 1e in de poule.

De eerste wedstrijd was behoorlijk aanpassen, de jongen tegenover haar ging er gelijk goed in. Dat was even schrikken en ze heeft de volle twee minuten weliswaar volgemaakt, maar ze was behoorlijk ontdaan en het huilen stond haar nader dan het lachen. Eventjes leek het er op dat ze niet meer verder wilde, maar na een paar minuten uithuilen ging ze toch weer terug naar de groep.

De tweede wedstrijd zat ze er stukken beter in en wist ze uiteindelijk met een ippon te winnen. Na ongeveer een minuut lag de tegenstander (jongen) op de grond en die kwam niet meer uit de houdgreep. Perfect!

Derde wedstrijd was kort, zelfs zo kort dat ik vergeten ben daar een foto van te maken. Het meisje tegenover haar was sterk en uit de houdgreep was niet te ontkomen, jammer, maar kranig geweerd.

Vierde wedstrijd zag er goed uit, ze stond een wazari voor, tegen (weer) een jongen. Toen gingen ze beiden naar de grond en kreeg Lian een ippon tegen. Zelf was ze boos, want de tegenstander ‘deed niets’. Ze vielen allebei. Glenn vond het ook onterecht, maar de scheids beslist.

Sterk punt van haar: ze heeft de eerste wedstrijd toch doorgezet, je kon zien dat ze er mentaal al na 10 seconden doorheen zat. Daarna heeft ze zich herpakt en de rest van de wedstrijden kranig geweerd.

Zelf had ik haar niet eerder in wedstrijden gezien, ook niet bij de club. Het viel me op dat ze best wel wat in haar mars heeft, maar dat ze vooral mentaal nog een slag te maken heeft.

Met dank aan coach Glenn!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie