Even voorstellen: Wendy van Doorn, vertrouwenspersoon

Iedereen die sport, moet dit kunnen doen in een veilige omgeving.

Kenchutai heeft dit hoog in het vaandel staan en werkt actief aan deze veilige sportomgeving voor al haar leden.

Wanneer je, direct of indirect, te maken krijgt met (cyber)pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie is dat een teken dat die omgeving niet meer veilig is. Het kan veel emoties en vragen oproepen, ook als je er niet zelf het slachtoffer van bent, maar t ziet gebeuren. Blijf er niet mee rondlopen!
De vertrouwenspersoon is er voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, vrijwilligers en bestuur.

Een luisterend oor, zonder te oordelen. Ik kan situaties niet voor je oplossen, maar samen kijken naar oplossingen. Dit alles in vertrouwen, met wederzijds respect en oprecht. In mijn rol als vertrouwenspersoon heb ik een geheimhoudingsplicht en mag dan ook niets zonder je toestemming delen met anderen. Een vertrouwenspersoon kan/mag niet bemiddelen tussen partijen.

Na mijn opleiding als Vertrouwenspersoon in 2016, ben ik bij Syntrus Achmea Vastgoed Amsterdam, alsmede alle andere landelijke onderdelen van Achmea actief als vertrouwenspersoon. Na een vervolgopleiding ben ik vanaf april 2017 ben ik ook officieel gecertificeerd en opgenomen in een landelijk beroepsregister. Om deze certificering en toelating tot register te behouden, ben ik verplicht tot het volgen van permanente educatie. Hierdoor ben ik goed op de hoogte van veranderingen in wet en regelgeving over ongewenste omgangsvormen en psychosociale arbeidsbelasting.

Als moeder van Tom en Caithlyn ben ik betrokken bij de club en regelmatig te zien tijdens trainingen (maandag, dinsdag en vrijdag).

Vanuit de JBN is er in samenwerking met het NOC*NSF veel geregeld om een veilige omgeving te creren. Zij hebben een landelijk meldpunt en een landelijke vertrouwenspersoon. De gegevens hiervan zijn te vinden via de website van JBN of kun je via mij opvragen.

Mocht er iets zijn waar je een gesprek met mij over wilt hebben, aarzel dan niet en neem contact met me op. Dit kan door me aan te spreken, een mail te sturen naar wendyhaarlem@ziggo.nl of via 06-27834021.

Groet,

Wendy van Doorn

zie ook VERTROUWENSINSPECTEUR SPORT BETER ALS AANSPREEKPUNT BIJ SEKSUELE MISSTANDEN